Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

1974-75 :Ο Τίτλος Που Δεν Μας Δόθηκε Ποτέ..

Το Κλεμμένο Πρωτάθλημα..


Τη Σεζόν 1974-75 Η Ομάδα Μας Είχε Τερματίσει Τρεις Βαθμούς Μπροστά Από Την Ομόνοια, Όμως Η Συμμετοχή Του Σε Εκείνο Το Πρωτάθλημα Θεωρήθηκε… Ανεπίσημη!!
Πολλοί Πίστεψαν Ότι Έγινε Λάθος, Όμως Η Αλήθεια Δεν Είναι Έτσι . Πέραν Των 22 Επίσημων Πρωταθλημάτων , Η Ομάδα Μας Έχει Τερματίσει Πρώτη Στο Πρωτάθλημα Της Σεζόν 1974-75, Τρεις Βαθμούς Μπροστά Από Την Ομόνοια, Όπου Όμως Η Συμμετοχή Του Ήταν "Ανεπίσημη".
Μάλιστα Η Ομάδα Του Αείμνηστου Πάνου Μάρκοβιτς Ήταν Τόσο Μπροστά Από Τον Ανταγωνισμό, Που Πέτυχε 98 (!) Γκολ, 26 Περισσότερα Από Τη Δεύτερη Καλύτερη Επίθεσης, Αυτή Της… (Τυπικά) Πρωταθλήτριας Ομόνοιας.
Αυτή Η Επιθετική Συγκομιδή Αποτελεί Ρεκόρ Μέχρι Σήμερα, Το Οποίο Δυστυχώς Δεν Αναγνωρίστηκε Ποτέ . Επίσης, Τότε Η Ομάδα Μας  Πέτυχε 22 Νίκες Σε 28 Αγώνες , Δύο Περισσότερες Από Το Την Ομόνοια , Ενώ Στους Αγώνες Με ΑΣΙΛ Και Άρη Ο ΑΠΟΕΛ Κέρδισε 11-0 Και 10-0, Αντίστοιχα.
Ας Δούμε Όμως Τι Συνέβη.
Ως Πρωταθλητής Της Σεζόν 1972-73 Ο ΑΠΟΕΛ Έπαιξε Τη Σεζόν 1973-74 Στην Α’ Εθνική, Όπου Έγινε Η Πρώτη Και Μοναδική Κυπριακή Ομάδα Που Κατάφερνε Να Εξασφαλίσει Την Παραμονή Της.
Θα Έπαιζε Και Τη Σεζόν 1974-75 Στην Α’ Εθνική, Όμως Η Τουρκική Εισβολή Έκανε Τις Ομάδες Της Ελλάδας Να Μην Θέλουν Να Παίξουν Στην Κύπρο. Έτσι, Ο Θεσμός Που Ήθελε Μία Κυπριακή Ομάδα Στην Ελλάδα Διεκόπη Και Ο ΑΠΟΕΛ Έκανε Αίτηση Συμμετοχής Στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Της Σεζόν 1974-75.
Όμως, Η ΚΟΠ Ήταν Ανένδοτη, Παρά Τις Προσπάθειες Των Ανθρώπων Του ΑΠΟΕΛ , Έτσι Το Μόνο Που Δέχτηκε Ήταν Μία Ανεπίσημη Συμμετοχή.
Ακόμα Και Έτσι Η Ομάδα Μας  Έπαιξε Στο Πρωτάθλημα Και Απέδειξε Ποια Ήταν Η Καλύτερη Ομάδα Στο Νησί, Την Εποχή Εκείνη.

Πρόεδρος Της ΚΟΠ Εκείνη Τη Χρονιά Ήταν Ο Σάββας Λαγούδης, Γνωστός Ένθερμος Οπαδός Της Ανόρθωσης Και Οδοντίατρος Στο Επάγγελμα.
Δυστυχώς Για Την Ομάδα Μας , Αν Και Συμμετείχε Κανονικά Στο Κύπελλο Κύπρου, Δέχτηκε Ήττα – Σοκ Στον Πρώτο Αγώνα Στο Παραλίμνι (2-0) Και Αποκλείστηκε Άδοξα.

 Επιμέλεια: apoel orange news

                                                                          

1 σχόλιο:

  1. Βαλτε και αυτα για να γνωριζει ο κοσμος την πραγματικη αληθεια
    http://www.omonoiag9.com/index.php/paraskinio/item/13443-aittitoi-sto-psema-ta-gegonota-tou-1974-75-pics

    ΑπάντησηΔιαγραφή