Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Προγραμματισμός 2012-2013: Μια μαύρη Σελίδα...



Όλα ξεκίνησαν όταν κάποια άτομα θέλοντας αλλά μη μπορώντας να αναγεννήσουν την ομάδα μας έφεραν τελικά σε δύσκολη αγωνιστική και οικονομική θέση...

Αρχικά να τονίσουμε ότι το 2012/13 έγινε η προσπάθεια για να κτιστεί μια καινούρια ομάδα μετά την κορυφαία στιγμή στην ιστορία της ομάδας μας όπου αγωνίστηκε στους ''8'' της Ευρώπης.
Αρχικά το σκεπτικό ήταν να γίνει ανανέωση του ρόστερ ηλικιακά αλλά και ποιοτικά .
Ορίστηκε ως στόχος από τα άτομα που χειρίζονταν τον προγραμματισμό να έρθουν καλύτεροι ποδοσφαιριστές από αυτούς που θα έφευγαν …

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ... ΓΝΩΣΤΟ!

Οι Ailton, Ivan Triscovski, Kaka, Paulo Jorge, Tano Solari, Boaventura, Marcinho, Πουτσαϊτίδης ήταν οι ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν . Μάλιστα  εισπράξαμε 3 και πλέον εκατομμύρια από τις πωλήσεις Ailton και Τriscovski.

Συνολικά  πραγματοποιήσαμε 11 μεταγραφές από τις οποίες σήμερα βρίσκονται στο ρόστερ μας μονάχα 2!! Πρόκειται για τους Αλωνεύτη και Mario Sergio. .
Σημαντικό να τονίζουμε ότι στην πιάτσα ακούγεται πώς ο Αλωνεύτης δεν  ήταν  επιλογή της ομάδας προγραμματισμού αλλά προσωπική επιθυμία μεγαλοπαράγοντα της ομάδας μας. Αντιθέτως η ομάδα προγραμματισμού δεν ήταν καθόλου  θετική στην απόκτηση  Αλωνεύτη η οποία ''αναγκάστηκε'' να συμφωνήσει... Το αναφέρουμε για να μην χρεώνεται η μεταγραφή του Αλωνεύτη η οποία ήταν από τις ελάχιστες που ξεχώρισαν, αποκλειστικά στην ομάδα προγραμματισμού.

Ένδεκα μεταγραφές είχαμε κάνει όπως έχουμε αναφέρει πιο πριν και από αυτές οι έξι μεταγραφές πρόσφεραν μηδαμινά και άλλοι σχεδόν καθόλου φεύγοντας από το ΑΠΟΕΛ  με την ταμπέλα του αποτυχημένου.
(Beckmann, Klukowski, Budimir, Zuela, Benachour, Borda)
Μόλις τρεις παίκτες από αυτούς που ήρθαν είχαν ουσιαστική προσφορά, οι Τζιόλης, Biton και Καρυπίδης οι οποίοι έφυγαν λόγω μη-αγωνιστικών θεμάτων.

Μια αποτυχημένη μεταγραφική σεζόν στην οποία ΑΠΕΤΥΧΑΝ να κτίσουν στις βάσεις που άφησε η πορεία στο Champions League.
Σημαντικό να αναφέρουμε πως τα έσοδα που είχαμε ως ομάδα  την τότε εποχή, 78 εκατομμύρια από Champions League, Χορηγούς, κλπ, έκαναν φτερά χωρίς να αξιοποιηθεί ούτε σεντ για ουσιαστική ενδυνάμωση της ομάδας ή του συλλόγου γενικότερα, παραδείγματος χάρη, για κτίσιμο γηπέδου.

ΥΓ: Τη σεζόν 2011/12 αποκτήθηκαν επτά ποδοσφαιριστές  από τους οποίους  οι τέσσερις αποχώρισαν στο τέλος της ίδιας χρονιάς, δηλαδή το 2012.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ..!!

Δεν έχουμε περιθώρια για παρόμοια λάθη στο μέλλον... Πρέπει να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων...

APOEL ORANGE NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου